Teamet

Gedigen konsulterfarenhet

Den samlade konsulterfarenheten är gedigen. Alla är akademiker med högre chefsbefattningar bakom sig. Det borgar för erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Det som förenar oss är glädjen över att se människor växa och utvecklas. Att förändringen når ut i organisationens kapillärer. Att vi tillsammans skapar ett resultat som blir bestående.

 

sesi-teamet-anders-larsson-vd-partner1
Anders Larsson

Anders har arbetat med ledarskapsfrågor under drygt 20 år i olika chefsbefattningar på Ericsson, Sweco och programvaruföretaget Excosoft där han var Vd under 8 år. Erfarenheten täcker in roller som verksamhetschef, regionchef, utlandschef, marknadschef och försäljningschef.

Oavsett roll så har utmaningen alltid handlat om att skapa en kultur som möjliggör utveckling på alla plan. En öppen, nyfiken och tillåtande kultur där individen känner trygghet att våga prova det nya. I sin roll på SESI får han möjlighet att fokusera fullt ut på att utveckla ett aktivt medarbetarskap i såväl privat som offentlig verksamhet. Det genuina intresset för andra människor gör att Anders upplevs som en mycket social person som har lätt att sätta sig in i nya sammanhang och skapa en bra stämning för utveckling. Han arbetar både med strategisk rådgivning till ledningsgrupper och enskilda chefer samt implementering av medarbetarskapsprogram i stora och små organisationer.

Vid sidan av SESI är Anders tillsammans med sin fru Mia engagerad i den egna filmverksamheten. Anders tycker det är spännande och utvecklande att dela sin tid mellan olika yrkesroller. På SESI kommer intresset för människor och erfarenheten av ledarskap till stor användning och inom film får den konstnärliga ådran fritt spelrum.

Språk: Talar och skriver svenska och engelska flytande.

Mail: anders.larsson@sesi.se
Tel: 072 177 33 97

 

sesi-teamet-christer-ackerman-partner
Christer Ackerman

Den röda tråden för Christer är medarbetarskap. Han började intressera sig för vad som får medarbetare att kliva fram när han var direktör inom SAS koncernen. Intresset växte och beteendevetenskap blev ett av hans favoritämnen. En handledarutbildning i UGL blev startpunkten på konsultlivet som varvades med chefsjobb, bland annat som kriminalvårdschef i Stockholm. Idag hjälper Christer företag och organisationer att utveckla ett mer aktivt medarbetarskap både i Sverige och internationellt. Han hjälper också ledningsgrupper att utvecklas samt håller föreläsningar/workshops kring begreppet medarbetarskap. Christer är också författare till flera böcker med fokus på medarbetarskap. Hans bok chefen och medarbetaren belönades med utmärkelsen Årets Ledarbok.

Vid sidan om konsultlivet är Christer familjemannen som älskar att umgås med barn och barnbarn. Han gillar skidåkning, särskilt utför och drömmer gärna om backarna i alperna. På nätterna när alla sover skriver han på den stora romanen. Sommaren 2012 debuterade han som hårdkokt deckarförfattare med B5. Nummer två är under pennan.

Språk: Talar och skriver svenska och engelska flytande.

Mail: christer.ackerman@sesi.se
Tel: 070 891 71 55

 


Peter Köll

Peter Köll har under drygt 30 år arbetat med att utveckla människan på arbetsplatsen. Efter studier i ekonomi och beteendevetenskap började han sin bana inom marknadsföring och utbildning för att senare inrikta sig på managementkonsulting mot ledningen i större organisationer. Peter insåg tidigt att det inte räcker med att utveckla ledarskapet i organisationer. För att åstadkomma verkliga förändringar krävs att alla medarbetare är med. Efter ett spännande samarbete med den amerikanske managemenetkonsulten Peter Block på Designed Learning Inc i USA, fick han på allvar upp intresset för medarbetarnas betydelse för en organisations framgång. Peters specialitet är skräddarsydda ledarutvecklingsprogram med fokus på ”train-the-trainer” konceptet. Han arbetar även med teambuilding och träning av andra konsulter i metodik och processhantering.

Peter är uppväxt i Argentina men har bott och verkat som konsult i många världsdelar. Meritlistan kan fyllas på med att han pratar fyra språk. Sin tid delar han mellan Sverige och internationella uppdrag. På fritiden har Peter en stark passion för veteranbåtar, svensk skärgård samt sina barn.

Språk: Talar och skriver svenska, engelska, spanska och estniska flytande.

Mail: peter.koll@sesi.se
Tel: 070 884 14 20

 


Martin Berg

Martin är en småländsk beteendevetare med examen i Lund som har mer än 20 års erfarenhet av HR-arbete i olika branscher. Martin har en bred och djup HR erfarenhet på ledningsnivå som omfattar ledarutveckling i både privata och offentliga organisationer, samt arbete i olika branscher såsom energi, industri, IT, bygg, vård – och omsorg, samt i rymdbranschen. Martin har en nyfikenhet och ett genuint intresse av människor och organisationer för att det mänskliga samspelet och dynamiken kan aldrig fullt ersättas av tekniken. Människorna är en tillgång och en förutsättning i organisationen. De flesta av Martins jobb har också handlat om förändringsarbete i samband snabb tillväxt.

Framgångsrik utveckling av ledare och kultur är ingen ”quick fix”, utan kräver mycket engagemang och tålamod. Martin har mångårig erfarenhet av att coacha och utveckla chefer, samt erfarenhet av arbete med medarbetarskap och teamutveckling. Martin har hållit i många chefsutbildningar, såväl digitala som på plats, och har även varit handledare på KTH:s Masterutbildning Leadership Management på KTH. Om man utvecklar medarbetaren, så utvecklar medarbetaren i sin tur affären.

Trygga chefer och trygga medarbetare borgar för en bättre kundupplevelse och medarbetarupplevelse. Det ger även en effektivare organisation med mer samarbete och arbetsglädje. Martin gillar en aktiv fritid med familj och vänner. Några intressen är att handla och laga mat, resa till främmande kulturer, åka skidor, spela padel och segla. Somrarna spenderas till stor del på den svenska västkusten där vattnet är salt och klart. En plats där Martins partner Ylva kommer ifrån.

Språk: Talar och skriver svenska och engelska flytande. Talar en del franska och tyska och har även börjat prata spanska på senare år.

Mail: martin.berg@sesi.se
Tel: 070 392 20 99

 


Karin Annerwall Parö

Karin har mer än 25 års erfarenhet av att som ledare driva förändringsarbete inom energi- och teknikkonsultbranschen.

Hon har haft ledande positioner bland annat som: VD Metria, VD SWECO Systems, Regionchef SWECO VBB, Affärsområdeschef WSP, Miljöchef Vattenfall. Karin har också varit styrelseledamot i flera bolag. Hon är civilingenjör och Teknologie licentiat, samt ledamot av IVA och är egen konsult sedan 2016.

Intresset för förändringsledarskap startade när Karin, som miljöchef på Vattenfall, insåg de stora möjligheterna för bolaget att gå från riskhantering till affärsmöjligheter när det gällde miljöfrågorna. Det handlade inte bara om att uppnå framgång, mål och strategier, utan framförallt om motivation, beteenden, attityder och relationer. Karin har i sina positioner som VD och ledare arbetat med att få samtliga medarbetare intresserade och motiverade av att bidra till en förändring som ger framgång och bättre resultat. Hennes grundläggande filosofi är att alla kan och vill bidra, men att man behöver kunskap och motivation, samt känna sig delaktig.

Karin har förutom sitt intresse i hur man motiverar och utvecklar människor även ett stort teknik- och entreprenörsintresse. Hon har under senare tid fått erfarenhet och kunskap inom den digitala startup-världen genom att vara VD i ett start-up bolag som gör appar för personlig utveckling.

Karin är en nyfiken person som alltid söker nya utmaningar och ny kunskap. Hon tillfredsställer sin nyfikenhet bla genom att resa och utforska nya platser i världen. På fritiden ägnar Karin sig åt sin familj, vänner, landställen och läser gärna en god bok.

Språk: Talar och skriver svenska och engelska flytande

Mail: karin.annerwallparo@sesi.se
Tel: 073 412 66 62

 

sesi-teamet-tomasz-jurewicz-seniorkonsult
Tomasz Jurewicz

Tomasz has helped companies with employee development and participation, team collaboration, corporate change and communication issues for nearly 20 years. Initiated in the LEAD concept in the early 2000s, he has trained over a hundred managers in the energy and manufacturing sectors to work as employee coaches using the ‘train-the-trainer’ concept. Additionally, he provides on-going support to managers, coaching them to resolve problems they’ve faced running their own employee groups in such programmes. Tomasz has also held seminars focused on employee dialogue and feedback in the financial services sector, and since 2006 has been an assessor at assessment and development centres for managerial positions in two major global insurance companies.

His English and intercultural studies have also prompted him to develop and participate in several non-profit programmes integrating foreigners in Poland, and work as an editor for the Polish branch of a European news service.

Born and raised in Warsaw, he shares his free time between his passion for chen tai chi and spending time with his teenage daughter and her two dogs.

Language: Polish and fluent English

Email: tomasz.jurewicz@sesi.se
Mobile: +48 501 07 39 52

 

team-Priya-Abraham
Priya Abraham

Priya’s work in mobility, learning and gamification in combination with her scientific studies and her expertise in the area of leadership, strategy and diversity have resulted in the design of unique products that enable users to take advantage of learning opportunities offered by mobile technologies. She is a motivated management professional with over fifteen years’ proven track record and global experience impacting organisational performance, by bringing new perspectives and diverse industry/academic experience to the creation and implementation of business development strategies, as well as successful completion of complex international projects.
 Priya is respected and known as an innovative strategist with a solid track record for driving state-of-the-art approaches to turning around failing accounts, and ensuring the successful delivery of multiple programmes, working long-term with complex ranges of key stakeholders at executive and decision-maker levels.

Her unique background in business and anthropology enabled her to show that diversity is a dynamic process. This thought leadership is reflected in her client work. She works with clients to co-create learning and development programmes aiming to bring the organisation’s strategy alive. Where suitable she applies tools from business anthropology.

Priya is a passionate rower and skater. Her sense of humour, her empathic capabilities and here ability to maintain a highly professional attitude in crises has made her first choice for many complex assignments.

Language: Fluent in English, German and Arabic.

Email: pa@priya-abraham.com
Mobil: +44 782 141 59 80