Medarbetarskap på väg

Kina kallar. 1.357 miljarder människor. Det blir ganska många chefer och medarbetare att jobba med. Så vi tänkte göra ett försök. I början av december åker Peter och Christer dit för att träffa presumtiva kunder. Möten är bokade och intresset stort. Skandinaviskt management står högt i kurs. Och under hand har vi fått goda indikationer på att vårt motto – Utvecklas människan,utvecklas verksamheten – går hem. Inte särskilt förvånande eftersom det är sant. Vi vet det och innerst inne vet alla vettiga chefer/ledare det också. Det är bara att gå till dig själv. Du vill utvecklas och bidra, det vill andra också. Svårare är det inte. Det som tyvärr ofta hindrar är att chefer/ledare saknar verktyg. De vet helt enkelt inte hur man gör, vilket inte är så konstigt. Många chefer är i botten ekonomer, systemvetare, jurister och så plötsligt någonstans i karriären så förväntas det att de ska veta vilka knappar man ska trycka på för att få andra att växa. Risken är då att man fortsätter att göra det man är bra på, läsa siffrorna på bottom line, styra med nyckeltal, hänvisa till lagparagrafer och stänger dörren till sitt rum. Och så missar man företagets stora potential till utveckling, medarbetarna. Nåväl, nu ska vi se till att sprida kunskapen om hur man gör till Kina. Men den mesta tiden kommer vi att vara i Sverige, så det är bara att ringa om du vill ha verktyg för att utveckla ett mer aktivt medarbetarskap.